fbpx

Facebook

Twitter

Instagram

VingtsunamsterdamwestFollow

Taal/Language

OP DIT MOMENT IS ER EEN WACHTLIJST OM EEN NIEUWE KLAS TE KUNNEN VULLEN

 Klik rechtsboven op PROEFLES/Contact om aan te melden voor e wachtlijst.

 

little girl practicing boxing with her coach in health club picture id893341894logo

 

Wist u dat..

 • pesten van alle vormen van geweld het meeste voorkomt op scholen?
 • 27% van de kinderen op de basisschool zegt wel eens gepest te worden? Dat zijn 6 tot 8 kinderen in elke klas!!
 • 4% van de kinderen op de basisschool zelfs aangeeft meerdere malen per week gepest te worden? Dat is in elke klas wel één kind!
 • op de middelbare school minder kinderen gepest worden dan op de basisschool?
 • maar dat toch nog 8% van de leerlingen aangeeft wel eens gepest te worden. Dat zijn er toch wel 2 in elke klas!
 • 2 van de 3 scholen een pestprotocol hebben? …Maar dat pesten evenveel voorkomt op scholen die een pestprotocol hebben als op andere scholen.
 • 61% van de directeuren merkt dat jongens en meisjes evenveel pesten? 30% vindt dat jongens meer pesten en 9% dat meisjes meer pesten.

Pesten en internet

 • 98% van de kinderen in Nederland gebruikt internet. 88% zit elke dag thuis op internet.
 • 1 op de vijf kinderen en 1 op de 3 jongeren wordt wel eens gepest via de email of Social Media
 • 2% van de kinderen en 3% van de jongeren zegt zelf wel eens te pesten via mail of Social Media. 

Chatten

 • 1 op de 10 kinderen krijgen te maken met seksuele toespelingen tijdens het chatten op Social Media.
 • 18% van de 14 jarigen heeft wel eens tijdens het chatten zijn telefoonnummer aan een ander gegeven. Voor één op de vijf kinderen volgde hierna een vervelende ervaring. 

 Maar ook:

 • 58 % van de leerlingen op de middelbare school heeft wel eens een medeleerling die gepest werd geholpen. Dat is meer dan de helft!
 • 70% van de leerlingen op de middelbare school zegt dat hun mentor wel eens iemand die gepest werd heeft geholpen.

 

Wie is de 'bullebak?'

Pesten en geweld op school...Ziet u de signalen?


Deze cijfers zijn schokkend genoeg om even bij stil te staan. Pesten op school komt helaas  (te) regelmatig voor en kunnen voor kinderen soms enorme gevolgen hebben. Van uitschelden tot slaan en schoppen. Vaak durven kinderen het thuis niet te uiten. Signalen kunnen zijn het halen van slechte cijfers, angst om naar school te gaan, klagen over pijntjes, zich terug trekken tot nachtmerries of ernstige depressies.

 

Waarom Ving Tsun?

Het aanleren van zelfverdedigingtechnieken door het ‘gedisciplineerd’ stoeien en ‘fysiek’ contact met andere kinderen moet zeker niet worden onderschat. Maar dit is niet het enige belangrijke aspect. Ook het leren voor zichzelf en anderen opkomen, het winnen van zelfvertrouwen, als ook het leren tegen je verlies te kunnen zijn belangrijke waarden van de jeugdtrainingen. Door aan te vallen maar ook door aangevallen te worden leren de kinderen omgaan met verschillende situaties

Voor kinderen moet het allereerst leuk zijn om te gaan sporten, gezellig met de vriendje en vriendinnetjes van de sportclub. Verder is het gezond om in beweging te blijven voor de algehele lichamelijke conditie. Je kunt daar niet vroeg genoeg mee beginnen. Door het trainen van Ving Tsun, leren de kinderen belangrijke vaardigheden als; concentratie, coördinatie, balans en snelheid. Ook de algehele motoriek zal door de oefeningen sterk gestimuleerd worden. 

Leer ook 'NEE' te zeggen!

Leren voor jezelf en anderen op te komen

 

'Sociaal-compentiegericht onderwijs'

Ving Tsun kent geen beginnertechnieken, daardoor is de feitelijke inhoud van de trainingen gelijk aan die van volwassenen. Wel wordt er natuurlijk rekening gehouden met de keuze van didactiek en is het lesprogramma aangepast aan de leeftijd. Gevorderden zijn ook nog dagelijks bezig met het perfectioneren van dezelfde basis.

De lesmethode is sociaal-compententiegericht, een moderne term voor onderwijs waarin niet de reproductie centraal staat, maar waar aandacht wordt besteed aan individuele ontwikkeling en persoonlijke begeleiding. De kinderen leren hierdoor meer diepgang kennen in de aangeleerde stof, maar ook de omgang met andere kinderen is van groot belang.

 

Preventiebeleid

Vanuit de overheid en het NOC*NSF wordt een preventiebeleid gestimuleerd. Uiteraard dragen wij dit beleid ook en daarom hebben trainer(s) en assistenten allen een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) met screeningsprofielen 84 en 85 (belast zijn met zorg voor minderjarigen en mensen met een verstandelijke beperking)

 

Juniorengroep  8-12 jaar

De trainingen van deze jeugdgroep zijn technisch gezien op een niveau dat bij de leeftijd past. In de lessen wordt ook aanspraak gemaakt op aspecten als zelfstandigheid en activiteit en het verantwoordelijkheidsbewustzijn. De trainingen bestaan uit 15 minuten conditietraining, 35 minuten techniektrainingen en 10 minuten gecontroleerde sparring.

 

Kleding

De jeugdleden dragen een sportbroek en een t-shirt met logo van de school en zaalsportschoenen (dus niet buiten dragen).

 

Zero tolerance beleid

De jeugdleden worden geinformeerd over zelfverdediging, wanneer dit wel en niet is toegestaan. Misbruik van aangeleerde vaardigheden wordt daarom ook gestraft met beeindiging van het lidmaatschap.

Ook voor ouders geld een zero tolerance beleid... Het is toegestaan om uiterlijk 5 minuten voor het einde van een training het laatste deel van de les bij te wonen, maar wij verwachten van de ouders dat zij de kinderen ongestoord laten sporten en zich onthouden van 'goedbedoelde' aanmoedigingen. 

www.geefkinderenhunspelterug.nl

 

jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds

Kinderen tot 18 jaar die in gezinnen leven met weinig geld kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning van het Jeugdsportfonds. 

Het Jeugdsportfonds betaald contributies en benodigde attributen tot een maximaal bedrag van maximaal € 300 per jaar.

Voor meer informatie, kijk op de site van het Jeugdsportfonds: 

www.jeugdsportfonds.nl/

 

Ouders en hun kinderen, óf de sportvereniging kunnen geen aanvraag indienen. Dit kan alleen door een intermediair.

Een intermediair is professioneel betrokken bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een leerkracht of intern begeleider op school, een maatschappelijk werker of huisarts.

 

Coördinator(en) Amsterdam: Kim Stoutenbeek & Levi Heimans - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

of kijk op https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/amsterdam-sport/

 

FaceBook  Twitter

  PBVTIA 2019 GREYWeb

  Meer info/More info?

  Tel: +31 (0)6 2043 6015

  Mail: info@wslvt.nl