fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

wadim

Zelf train ik niet meer bij Dave helaas, omdat ik dat niet meer kan combineren met mijn werk als arts-onderzoeker. De ~5 jaar die ik bij Dave trainde tijdens mijn studie en begin van mijn werk, zijn mij zeer goed bevallen. Vooral de volgende drie punten spraken mij erg aan:

Vechtersmentaliteit

De vechtersmentaliteit is iets wat bij de trainingen van Dave vaak naar voren kwam. Dat merkte ik aan de felheid van de training. Daarbij stond steeds centraal hoe je het ving tsun systeem zo goed mogelijk kan inzetten je tegenstander uit te schakelen. Daarnaast leerde hij je doorzettingsvermogen te trainen; hoe je toch door kunt gaan ondanks dat je bent uitgeput of het even niet ziet zitten. Heerlijk als uitlaatklep na een frustrerende dag.

Continue verbeteren

Iets wat inherent is aan het ving tsun systeem, is dat het altijd beter kan. Bij Dave leer je snel een aantal handvatten te gebruiken. Daarna kun je die steeds verder aanscherpen en uitbouwen. Juist dat maakt het leuk om te blijven trainen. Je blijft progressie zien in je eigen ving tsun vaardigheid, maar kunt ook snel nieuwere leerlingen verder helpen.

Plezier

Het leukste aan de trainingen vond ik het zichtbare plezier van de groep en de docent. Er was altijd een hele ontspannen respectvolle en no-nonsense mentaliteit. Daarnaast waren er ook leuke activiteiten  buiten de trainingen om, zoals met zijn allen uit eten gaan. Juist deze cultuur, met goed getimede humor, maken het een hele plezierige omgeving om met ving tsun te experimenteren en verder te kunnen groeien.

---------

Inmiddels is Wadim in 2020 de trainer geworden van de school in Utrecht. 

 

FaceBook  Twitter