fbpx

Facebook

Twitter

Instagram

VingtsunamsterdamwestFollow

Taal/Language

Een RSS feed is een manier om informatie beschikbaar te maken en te distribueren voor een groot bereik van afnemers online, ook wel web syndicatie genoemd.

Voordelen RSS feed


  • Bespaart surf- en zoektijd: je wordt automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe berichten en je hoeft dus niet meer alle websites af te gaan
  • Snel en overzichtelijk: in één oogopslag zie je al het nieuws én alle nieuwe weblog berichten van jouw interesse.
  • Geen spam: JIJ bepaalt van wie je informatie ontvangt; niet andersom, zoals bij e-mail.

Hoe werkt RSS?

VingTsunKungFu.nl plaatst bepaalde inhoud zoals 'Nieuws' in een online bestand: de feed. Het bestand is gebaseerd op de programmeertaal XML en kent de varianten RSS en Atom.

De RSS feed bevat standaard de titel en een beschrijving van de informatie, meestal een artikel of (nieuws)bericht. Met behulp van een feed-lezer (RSS reader) kun je de feed vervolgens ophalen en lezen.

RSS Reader (feed-lezer)

Er zijn veel (gratis) RSS readers beschikbaar. Het kan een los programma zijn, maar veel browsers hebben ook een ingebouwde feed-lezer, zoals Internet Explorer of  Mozilla Firefox. Ook Microsoft ® Outlook heeft de mogelijkheid RSS feeds te tonen.

Ook zijn er online RSS readers, zoals Google Reader , die het mogelijk maken vanaf elke computer of mobiele telefoon, met internetverbinding d.m.v. een RSS app, je persoonlijke web feeds te bekijken.

Toepassing RSS feed

Je herkent RSS feeds aan het veelgebruikte oranje feed icoon, zoals je deze ook links in het menu vind bij 'Nieuws'.

rss

VingTsunKungFu.nl RSS Feeds

Er is 1  RSS feed beschikbaar

Nieuws

Na het klikken op één van de Feeds, heb je boven in de pagina de mogelijkheid om jezelf te abonneren. Daar kunt u ook de keuze maken in welke RSS reader u de feed wilt ontvangen.
FaceBook  Twitter