fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language


16 januari 2012
Weer terug in Hong Kong. Helaas geen Internet ter beschikking in China om jullie op de hoogte te houden dus bij deze...

Vrijdag met John Wong Hong Chung (zoon van WSL) afgereisd naar Shenzen om vanaf daar met de bus naar Foshan te reizen. Zit je zomaar in de bus met o.a  Tsui Sheung Tin.

Na een reis van ruim 3 uur kwamen we aan bij de eerste IP Man Tong. Na de nodige fotosessies gelukkig nog de tijd gehad om rond te kijken. Aansluitend zijn we naar het hotel gegaan en hebben we daar uitgebreid gegeten.

In de avond genoten van een heerlijke voetmassage om vervolgens weer te gaan eten. Tja..alles draait hier om eten...

De volgende dag was de opening van het Nieuwe Ip Man Tong. Een echt groots opgezet evenement. De opening werd gedaan door de zoon van Ip Man. Er waren enkele (in deze regio) bekende filmsterren bij aanwezig.

Het museum zelf was niet echt heel bijzonder. Veel gekopieerde items vanuit Het eerste museum, alleen allemaal veel grootser opgezet.

Na de opening zijn we naar het grote plein in de stad verplaatst. Ik wist niet wat ik zag. Heel
De stad hing om de 5 meter uitgerust met vlaggen die het evenement aankondigden en op het plein stonden echt duizenden mensen. Vanuit alle hoeken van de wereld waren er afgevaardigden om zich te promoten. Vanuit Nederland waren wij de enigen...

Na de ceremonie op het plein waar de TV ook bij aanwezig was, werd het startsein gegeven voor de Ip Man Cup wedstrijden. Dat was echt een trieste vertoning!!! Volgende keer gaan wij mee doen en laten zien hoe het wel moet!
Althans, dat zegt mijn irritatiegevoel. De full contact wedstrijden hadden geen moer met VT te maken en was gewoon Sanda. En nog slecht ook. Een veldje ernaast was een Chi Sau competitie waar mensen 2 seconden, met volledige bepakking zijn ingehaakt om elkaar vervolgens zo ongecontroleerd mogelijk op de bek te slaan.

In de avond werden we door Cliff Au Yeung uitgenodigd om met de organisatie van het evenement te gaan eten. Echter eindigden we met een aantal WSLVT mannen, waaronder David Peterson, en John Wong Hong Chung in een VIP ruimte waar we heerlijk hebben gedineerd.

Om alles te bekoelen zijn we 's avonds maar weer naar de SPA gegaan voor een voetmassage ;-) (zonder happy ending, voor de doordenkers onder de lezers)

Zondagochtend nog lekker door Foshan gewandeld, wat geshopt bij een vechtsportwinkeltje om uiteindelijk de laatste Yuans dan toch maar uit te geven bij de SPA. ;-)

's middags naar Hong Kong terug met regulier openbaar (vee)vervoer. Dat duurde allemaal extra lang, maar we zijn nu toch weer terug in Hong Kong. Vandaag lekker uitgeslapen.....
-------------
17 januari 2012
Even een update van gisteren. Na heerlijk uitgeslapen te hebben, hebben we even lekker de toerist uitgehangen in Jordan en Tsim Sha Tsui. Bij Yue Wha een setje traditionele kungfu schoenen aangeschaft. ;-)
Verder even de geweldige Skyline bekeken. Dat blijf gewoon indrukwekkend! Helaas moesten we al weer weg voordat de Symphony of Lights zou beginnen. Een schouwspel op de maat van de muziek waarbij heel veel gebouwen van de Skyline hun verlichting laten 'dansen'. Hopelijk kunnen we hier nog een moment toe vinden voor we gaan. 's Avonds naar de Ving Tsun Athletic Association om te trainen. Idee was dat ik daar Dai Hap zou ontmoeten, maar die planning is verschoven naar vandaag. Si-mo (de vrouw van Wong Shun Leung) was er wel en ook Clive Potter kwam met enkele van zijn leerlingen langs… al leek mij dit alleen te gaan om het maken van foto's bij de beroemde borden.

Vandaag een actieve planning, maar ja.. We zijn in Hong Kong, dus maar even bezien wat er van terecht komt.
-------------
18 januari 2012
Dinsdagavond stond opnieuw gepland voor een ontmoeting met Dai Hap, maar helaas mocht het weer niet lukken i.v.m. tijdgebrek. Zijn school ligt in de New Territories, een aardig eindje reizen vanuit HK Island. We waren al aan de reis begonnen, maar merkten dat we deze moesten afbreken. Misschien woensdag?

's Avonds dan eindelijk de ontmoeting met Chan Kim Man. Wat een bijzondere persoonlijkheid. Zeer bescheiden, maar hij weet dondersgoed waar hij het over heeft. Al heb ik hem maar heel kort even mogen 'voelen' wist ik al wel dat het 'goed' zat. Hier zat duidelijk het beste WSLVT van HK! Enkele leerlingen van Chan Kim Man, waaronder Joseph Leung en Benny Cheng waren mee gekomen. Ook Clive Potter was met enkele leerlingen aangeschoven bij onze dinerafspraak.

Laat in de avond zijn Joseph en ik nog wat gaan stappen om onze laatste avond in HK te vieren. De volgende ochtend om 08.00 uur stond echter al weer een training gepland met Joseph Leung in Victoria Park. Helaas maar 1 uurtje geslapen, het was erg gezellig. Ook kwamen we enkele leerlingen van Clive Potter tegen die we uitnodigden om deel te nemen aan de trainingen van Woensdag. Juist ook omdat ik benieuwd was hoe hun 'kwaliteit van VT' zou zijn. Helaas zou woensdag echter blijken dat ze niet op onze uitnodiging in zouden gaan... Ach ja..., maar...Waarom dan toch niet? ;-)
-------------
19 januari 2012
Woensdagochtend ondanks weinig slaap toch op tijd (08.00 uur) in Victoria Park om met Joseph Leung te trainen. Wat geweldig om te zien dat er ook tientallen, vooral oudere, mensen hun Tai Chi aan het beoefenen waren. Soms zelfs met zwaarden. Wij stonden daar gewoon tussen voor het pittig partijtje Gwoh Sau op de vroege morgen. Helaas hebben de jongens van Clive het laten afweten.

Na een ruim uur trainen lekker ontbeten bij Starbucks om aansluitend nog even rond te kijken in de uitgebreide winkel en marktomgeving van Causeway Bay.

Na een stevige wandeling uitgekomen bij 'The Peak' die we met en tram omhoog zijn gereisd. Daar enkele foto's genomen van het prachtige uitzicht. De Madame Tussauds aldaar natuurlijk ook bezocht. Even op de foto met Bruce natuurlijk. Donnie Yen was helaas 'ter reparatie', waarschijnlijk te hard ge-pak sau't. ;-)

Na 'The Peak' afgereisd naar Tsim Sha Tsui om in Kowloon Park afscheid te nemen van John Wong Hung Chung. Voor deze gelegenheid had hij ook zijn 6 jaar oude zoontje mee genomen.

Om 19.00 uur afgesproken in de school van Cliff Au Yeung. Gelukkig was hij bereid even met mij te Gwoh Sau'en en al gauw werd het erg fijn trainen. Respect dat deze kleine man dit wilde doen. Ook Mark Wong was speciaal voor ons bezoek daarheen gekomen. Ook met hem even heerlijk getraind en wat ideeën uitgewisseld. Helaas om 21.00 uur snel terug naar het hotel om de koffers te halen en naar het vliegveld te gaan. Helaas het zit er al weer op.
Het was een top week!

FaceBook  Twitter