fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

svakDe school Harderwijk (waar het jeugdteam ook is gevestigd) is een samenwerking aangegaan met de stichting SVAK. 'Sport Voor Alle Kinderen.' Een organisatie welke zich inzet om het voor elk kind bereikbaar te maken om te kunnen sporten.

In Nederland groeien meer dan 300.000 kinderen op in armoede. Kinderen die minder kansen krijgen. Kinderen die worden buitengesloten. Veel van deze kinderen willen wel lid worden van een sportvereniging maar kunnen het niet omdat thuis het geld er niet voor is.

Kinderen horen gelijke kansen te krijgen. Buitensluiten mag niet. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat ze lekker kunnen sporten en bewegen. Wie samen sport, leert samenwerken, sport leert kinderen respect te hebben, voor elkaar en voor de wereld om hen heen.

"Sport voor alle kinderen" zet zich in zodat alle kinderen kunnen sporten. Dit doen zij niet alleen. Samen met het Jeugdsportfonds en de Johan Cruyff Foundation willen zij zoveel mogelijk jeugd in beweging brengen en financieel ondersteunen waar dit nodig is.

Als sportvereniging kunnen we het goede voorbeeld geven naar andere sportverenigingen, door onbetaalde traingsplekken vrij te maken voor kinderen, die anders niet de kans zouden krijgen om lid te kunnen worden van een sportclub.

Donaties voor de stichting zijn uiteraard ook welkom. Kijk ook eens op de site.

FaceBook  Twitter