fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

Inspirerend als altijd!Voor de 2e keer bezocht Philipp Bayer de school in Harderwijk. Op 14 en 15 december gaf hij een seminar voor de leden van de VTKFAE in Nederland. Ook uit Duitsland waren enkele beoefenaars aanwezig. De scholen Harderwijk, Zoetermeer, Duiven, Utrecht en Rotterdam waren ook zeker goed vertegenwoordigd.

Het seminar  stond in het teken van de basics. Een huis is zo sterk als de fundering waarop het gebouwd is, en dat geldt ook voor Ving Tsun. Positie t.o.v. je tegenstander, gelijktijdigheid van bewegingen, timing/afstand overwinnen, dat alles vormde de rode draad van de trainingen, met uitstapjes naar de Dummy en Chum Kiu.  Philipp wees ons er ook nog maar eens op hoe belangrijk het is om op het juiste moment te beginnen met Chi Sau, Dummy en Chum Kiu. Te laat is niet goed, maar te vroeg ook niet. Zoals altijd was de training nuttig maar ook gezellig, en gaf Philipp ons weer genoeg stof tot nadenken.

Aandacht werd ook besteed aan sparringsoefeningen, trappen en messen. Doorlopend lag de aandacht op gelijktijdigheid van beweging en de samenwerking tussen armen en stand positie en Seung Ma ,Toi Ma. Al met al weer voor herhaling vatbaar. Het volgend seminar staat gepland in september 2008 in Zoetermeer, daarna in december weer in Harderwijk...

 

De groep van zaterdag


Voor nu, prettige kerstdagen en een voorspoedig en sportief 2008!

FaceBook  Twitter