fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

Afgelopen weekeind, was dan eindelijk het trainingsweekeind. Een jaarlijks terug kerend evenement ter inluiding van het nieuwe sportseizoen. Dit jaar georganiseerd op Texel. Deelnemers van de scholen Harderwijk, Zeewolde en Utrecht hebben 2 dagen lang gemiddeld 6 uur per dag besteed aan intensieve training.

Enkele hoogtepunten waren o.a. de workshop 'Escrima Concepts', verzorgd door Peter de Vries van Escrima-Amsterdam. Reden hiervoor waren , naast de goede relatie, o.a. de overeenkomsten met Ving Tsun. Zo is het Escrima Concepts ook een concept gebaseerd systeem, net als Ving Tsun en heeft het hier en daar enkele overeenkomsten in bepaalde denkwijzen.

Ook de training op het strand, bij Paal 15 was een succes, zeker toen de zon toch nog even doorbrak en er tijdens de training ook een kleurtje kon worden opgedaan.

Onderwerpen deze 1e dag waren naast het 'opbreken van de Siu Nim Tao en Chum Kiu, met name gebaseerd op de juiste manier van uitwisseling van kracht in Chi Sau, en het verbeteren van voetenwerk in combinatie met gebruikmaking van energie uit de heupen en stand.  Vooral de juiste inzet van Tan Sau heeft hierbij veel aandacht gekregen.

De Wok/Buffet maaltijd bij 'De Lange Muur', was ook zeker erg gezellig. Zo ook de afsluiting van de eerste avond met het zien van de film 'IP MAN 2', al vielen de oogjes zo nu en dan even dicht na alle inspanning van overdag. ;-)

Ook zondag is er weer hard gewerkt en werd doorgeborduurd op de onderwerpen van dag 1. Daarbij is vervolgens uitgebreid vanuit o.a. Bong Sau/Lap Sau het corrigeren naar de center en het zijwaarts stappen beoefend. Ook het juiste gebruik van heup- en voetenwerk, corrigeren van afstand en positie, en het 'aanvalsgereed' (Schlagbereithet) blijven waren hier de kernonderwerpen. Daarnaast kreeg een gedeelte van de groep een eerste kennismaking met de stok (Lok Dim Boon Kwan)

De locatie, Stayokay, was een meer dan 'prima' locatie voor dit evenement. In alle faciliteiten was dan ook voorzien.

Al met al... een topweekeind!!!

Volgend jaar weer!

Trainingsweekeind Texel

FaceBook  Twitter