fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

Op maandag 22 november was er op Het Kompas een workshop Kung Fu voor leerlingen uit de middenbouw van het Leonardo onderwijs. Dit naar aanleiding van een project over China. De 16 jongens en meisjes van juf Colette hebbenin een dik uur kennis mogen maken met het 'echte' Kung Fu. We hebben een kort filmpje gekeken over Ving Tsun, een variant van het Kung Fu (Vaardigheid verkregen door hard te werken). Ook hebben de kinderen een origineel Kung Fu pak mogen bewonderen en een demonstratie gekregen van de Baht Cham Dau (Vlindermes vorm).

Uiteraard moest er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Zo is beoefend hoe je moet stoten, trappen en 'lopen'. Maar ook hoe je jezelf kunt verdedigen als iemand je duwt.

Verder hebben de kinderen de 'Po Pai', niet te verwarren met Popeye, geleerd. Een techniek waarmee je iemand flink ver van je af kunt zetten.

Het was een leuke les en de kinderen en ook de juf, die stiekem best wel sterk bleek, waren erg enthousiast.

Houd het Sportwijzer boekje in de gaten (cursusnummer 47) , of kijk even onder het kopje 'Jeugdtrainingen' voor meer informatie over Kung Fu voor de jeugd in Harderwijk. Iedere maandag van 18.30 uur - 19.30 uur zijn er jeugdlessen.

Download hier de informatieflyer over jeugdtrainingen.

 

De Leonardo Middenbouw klas, aan het Kung Fu'en
FaceBook  Twitter