fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

De onderdelen waaruit het Ving Tsun systeem bestaat zijn:

De basisvormen

Wong Shun Leung doet Siu Lim Tao

SIU NIM TAU Eerste vorm. De basis-arm-bewegingen van het totale systeem vanuit stand uitgevoerd. Naast dat deze vorm kan worden gezien als het 'alfabet' van het Ving Tsun zijn er ook vele basisprincipes in het toepassen van de bewegingen in
verwerkt..

CHUM KIU  Tweede vorm. De bedoeling van Cham Kiu is om de technieken uit de eerste vorm te combineren en in beweging (lopen, omdraaien) uit te voeren. Ook zijn hierin een aantal trappen aan het arsenaal toegevoegd.

BUI JEE De derde vorm. Deze bevat technieken om uit gevaarlijke situaties te ontsnappen en eventueel met zo min mogelijk schade te verliezen en misschien zelfs nog controle terug te winnen. Uitgegaan wordt van situaties waarin men zich niet zou bevinden wanneer technieken van de eerste, tweede of houtenman vorm goed waren toegepast.


Stootzaktraining 

Deze training is belangrijk omdat het je de gelegenheid geeft, met vol vermogen een doelwit te raken. Dit zou bij een trainingstegenstander onmogelijk zijn. Deze zou anders ernstig geblesseerd raken. 

Stootzaktraining is tevens erg nuttig voor het trainen en verstevigen van de polsgewrichten. Na een gevecht zie je vaak dat de vechters blessures hebben aan de polsen, deze zijn dan verzwikt. Door stootzaktraining is dit grotendeels te voorkomen.

 

Chi sau training

DAN CHI SAU Oefening waarbij een arm contact houdt met een arm van de tegenstander om techniek en reactiesnelheid te ontwikkelen.

LOK SAU Oefening waarbij beide armen in contact zijn met die van de tegenstander. Wederom om techniek en reactiesnelheid te ontwikkelen, maar nu met beide armen onafhankelijk van elkaar.

SHEUNG CHI SAU Oefening waarbij beide armen in contact zijn met die van de tegenstander. Basisoefening voor het Poon Sau, echter zonder druk, om de posities van de armen te perfectioneren.

POON SAU Het met voorwaartse druk roteren van de armen, waarbij het gaat om het perfectioneren van de arm posities. Hier uit dienen zowel aanval als verdediging het beste functioneren.

GWO SAU Vrije aanval en verdediging vanuit de situatie waarbij contact is met de tegenstander.

 

Wapensets

LOK DIM BOON KWAN Stok vorm

BAHT CHAM DAU Vlindermes vorm

 

Houtenman training

MOK YAN JONG Het trainen van bepaalde technieken het leren corrigeren van nadelige gevecht situaties, op een speciaal voor het Ving-Tsun ontworpen houten trainingsapparaat.

 

 

FaceBook  Twitter