fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

1320977895_4_sjwa_2Ed is geboren in 1965. In 1982 begon hij met trainen bij de Wing Chun Kung Fu Associatie Nederland.  Ed heeft  tevens Kickboxing, Muay Thai en Aikido beoefend. In 1990 begon zijn Wing Chun leraarschap in Alphen aan de Rijn. Sinds 1996 is de school van Ed in Zoetermeer gevestigd.

In 1994 maakte Ed kennis met Wong Shun Leung en Philipp Bayer. Dit maakte zoveel indruk op hem, dat hij in 1995 geheel en consequent naar dit systeem is overgestapt. Effectiviteit, verbetering en logica zijn al die jaren zijn Ving Tsun inspiratie geweest. Radicale verandering van systeem en trainingsmethode was dan ook niet meer dan logisch. Er was nu zeker geen sprake meer dat hij ´iets miste´. Dit Ving Tsun bleek werkelijk een totaalsysteem. Voor hem volgde een jarenlange periode waarbij hij tweewekelijks naar Philipp Bayer afreisde. Ook nu traint hij nog regelmatig bij zijn leraar. In 1996 had hij de kans om tijdens een China en Hong Kong reis met Nederlands drakebootrace kampioen “Dutch Dragons”, Sigung Wong Shun Leung te bezoeken en mee te trainen.

Kung Fu staat volgens Ed Blom voor onbeperkte ontwikkeling, als je er tenminste hard voor wilt werken.

Ed draagt in Nederland de verantwoordelijkheid over de VTKFAE en is door Philipp Bayer aangewezen als hoofdtrainer.

Dave over Ed Blom

Ik train eigenlijk al vanaf de eerste dag van de VTKFAE in Nederland bij deze associatie. In 2007 stond ik echtervoor de keuze een heel belangrijke beslissing te maken. Mijn trainer destijds werd wegens 'niet nader omschreven redenen' geroyeerd uit de VTKFAE en besloot op eigen kracht en kennis verder te gaan. De gevolgen hiervan waren voor mij reden om ook te breken met mijn trainer destijds. Deze beslissing viel me zwaar. Na 16 jaar zou ik afscheid moeten nemen van de vele vrienden die ik in de jaren had opgebouwd. Ik koos uiteindelijk voor het Ving Tsun. Ed heeft mij diverse keren telefonisch te woord gestaan om me met mijn dilemma te helpen. Op mijn verzoek heeft hij mij geintroduceerd, bij Philipp, die mij met een stevige handdruk heeft geaccepteerd. Hiervoor ben ik Ed heel dankbaar. Geregeld train ik bij Ed en ook sommige van mijn leerlingen hebben een niveau dat ze met 'de grote jongens' mee mogen trainen. Ik vind het heerlijk om met Ed te 'sparren' en heb gezien dat hij, qua niveau, 1 van de beste Ving Tsun vechters van Europa is. Hij is daarmee een voorbeeld voor mij.

 

FaceBook  Twitter