fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

Hier vind je een aantal films die de moeite waard zijn om te kijken en welke betrekking hebben op Ving Tsun.

WONG SHUN LEUNG, THE SCIENCE OF IN-FIGHTNG

Release 2003 (Documentaire) Verkrijgbaar via: Amazon

Wong Shun Leung, The science of in-fighting

Deze film is een absolute must have! Origine beelden van Wong Shun Leung, die o.a. Siu Nim Tao demonstreert en laat zien waar het Ving Tsun systeem uit bestaat.

Het is een wat oudere film. De presentatie is dan ook wat 'oudbollig' maar zeker is het er één die je in je DVD collectie moet hebben. Al is het maar omdat dit filmateriaal van de legendarische Wong Shun Leung betreft.

 

 

           

WONG SHUN LEUNG, THE KING OF TALKING HANDS

http://www.imdb.com/title/tt6520382/

Release 2016 (Documentaire) Verkrijgbaar via: Wing Chun Illustrated

kothBekende auteur, filmmaker & Bruce Lee-historicus, John Little, heeft besloten om mee te werken aan deze documentaire ter eerbetoon aan wijlen, Ving Tsun-legende, Wong Shun Leung. De documentaire bevat exclusieve interviews, zeldzame archiefbeelden nog niet eerder vertoonde beelden. Wong Shun Leung: The King of Talking Hands vertelt het levensverhaal van een van de grootste vechtsportlegendes, wijlen Sifu Wong Shun Leung. De man die de kunst van zijn Sifu Ip Man vertegenwoordigde wanneer het er echt om ging. Op de straten in Hongkong waar bare knckle fights werden gehouden. Hij was hierin ongeslagen. De man die mentor was van een nog jonge Bruce Lee  en de kunst van Wing Chun verfijnde tot een echt wetenschappelijk vechtsysteem.

In deze film tref je ook een exclusief interview dat Dave van der P*** heeft gehouden met Philipp Bayer.

 

 

THE ART OF WONG SHUN LEUNG, A VING TSUN JOURNEY

http://www.imdb.com/title/tt6525528/

Release 2016 (Documentaire) Verkrijgbaar via: Wing Chun Illustrated

DPDVDSchrijver, regisseur, filmmaker en Bruce Lee-historicus, John Little, neemt de kijker mee op een reis om de nalatenschap van wijlen Ving Tsun (Wing Chun) legende, Sifu Wong Shun Leung, te onderzoeken.

Dit doet hij samen met één van Sifu Wong's meest prominente studenten, de in Maleisië gevestigde, David Peterson. In deze fascinerende documentaire krijgen we een inzicht in de geschiedenis van Sifu Wong Shun Leung's persoonlijke interpretatie van Wing Chun Gung-fu en een gedetailleerde uitleg van de vormen, technieken en concepten van dit geweldige systeem. Gefilmd op locatie in China en Maleisië, is dit een van de meest gedetailleerde onderzoeken van deze tak van de Chinese vechtsport tot nu toe.

 

Geen trailer beschikbaar

 

IP MAN 1 (2008)

https://www.imdb.com/title/tt1220719/

Groots ge-released in Azie in 2008 (Speelfilm) Verkrijgbaar via: Amazon

IP MAN 1

Deze film is 'gebaseerd' op de geschiedenis van (Y)Ip Man in de jaren 30 in Foshan (China). Ip Man wordt door de hele stad bewonderd om zijn vechttechnieken en zijn integere levenswijze. Hij neemt als enige meester in de stad geen leerlingen aan en leeft een rustig, gelukkig leven. Wanneer de invasie van Japan een einde maakt aan zijn gelukzalige leven en het leven van al zijn stadsgenoten verandert de zaak. Een Japanse generaal daagt de verschillende meesters uit het stadje uit tot een gevecht. Ip Man is terughoudend en vindt het belangrijker om zijn gezin te onderhouden. Zijn houding verandert wanneer blijkt dat sommige gevechten tot de dood gaan... 

 

           

IP MAN 2

http://www.imdb.com/title/tt1386932/

Release 2010 (Speelfilm) Verkrijgbaar via: Amazon

IP MAN 2

Ip Man is de grote meester van de Ving Tsun stijl van Kung Fu. Ip Man's trouw aan Ving Tsun is een klassiek voorbeeld van liefde en respect. Deze film is een vervolg van het eerste deel. Hij reist naar Hong Kong en is min of meer gedwongen om les te gaan geven om geld te kunnen verdienen. Eén van zijn eerste leerlingen is Wong Leung (Een karakter gebaseerd op Wong Shun Leung) Maar het is niet zo eenvoudig om een eigen school te vestigen in het door Engeland en corruptie beheerste Hongkong. Dit resulteert uiteindelijk in een spectaculair gevecht met een Westerse bokser...'Twister'

   

 

  

IP MAN 3

http://www.imdb.com/title/tt2888046/

Release 2015 (Speelfilm) Verkrijgbaar via: Amazon 

ipman3

Wanneer een bende van brutale gangster, geleid door een foute projectontwikkelaar een plan maken om de stad over te nemen, wordt meste Ip gedwongen een standpunt in te nemen. In deze film zien we een bijzondere rol voor niemand minder dan Mike Tyson en ontmoet IP Man zijn beroemde leerling 'Bruce Lee'.

 

  

 

IP MAN 4

https://www.imdb.com/title/tt2076298/

Release 2019 (Speelfilm) Verkrijgbaar via: Amazon 

ipman3

De Kung Fu-meester reist naar de VS, waar zijn leerling de lokale vechtsportgemeenschap van streek heeft gemaakt door een Wing Chun-school te openen.

 

 

 

 

 

THE LEGEND IS BORN, IP MAN (alias IP MAN ZERO)

http://www.imdb.com/title/tt1641638

Release 2010 (Speelfilm) Verkrijgbaar via: Amazon

The legend is born, IP MAN

We volgen Yip Man in zijn jongere jaren, vanaf dat hij als jongen in Hongkong moet gaan studeren totdat hij weer terugkeert naar Foshan. We zien hoe hij het Ving Tsun leert beheersen onder de voogdij van de drie Ving Tsun meesters Chan Wah-shun, Ng Chung-sok and Leung Bik en hoe hij kennis maakt met zijn vrouw. Bijzondere rol in deze film is gespeeld door 'Ip Chun' De oudste zoon van de echte (Y)Ip Man, welke het karakter van 'Leung Bik' speelt. Beetje ongeloofwaardig voor een film welke op de werkelijke geschiedenis van (Y)Ip Man gebaseerd zou moeten zijn. De werkelijke geschiedenis is dan ook ver uit zijn verband getrokken. (En dat onder toezicht van Ip Chun)

 

 

 

 

THE GRANDMASTER

http://www.imdb.com/title/tt1462900/

Release 2013 (Speelfilm) Verkrijgbaar via: Amazon

thegrandmaster

Vechtsporten werden steeds populairder in de jaren 30, en daarom willen steeds meer mensen deze aanleren via professionele vechters in Zuid-China. Sommige ervaren meesters hebben de gewoonte om het vertrek waar het gevecht plaatsvindt af te sluiten. Niemand mag dan vertrekken tijdens het gevecht. Ip Man is een jonge rijke man die uitermate getalenteerd is in de vechtsport. Hij kiest er echter voor om op de achtergrond te blijven. Dit houdt hem echter niet uit de problemen. Op een dag zit hij gevangen in zo’n gevecht en moet al z’n krachten aanwenden om eruit te raken. De meesters zijn stomverbaasd over z’n kwaliteiten. Onder hen ook Meester Kung en z’n dochter Kung Yi. Deze laatste voelt zich erg aangetrokken tot de nieuwkomer. Ondertussen wordt een belangrijke krijgsheer vermoord door z’n eigen bewaker Yi Xian Tian. Alle meesters in Foshan zweren plechtig Tian te elimineren, koste wat het kost…

 

 

IP MAN THE FINAL FIGHT

http://www.imdb.com/title/tt2495118/

Release 2013 (Documentaire) Verkrijgbaar via: Amazon

ipmanfinalfight

In het naoorlogse Hongkong wordt de legendarische Wing Chun Grootmeester Ip Man met tegenzin opgeroepen om nog één keer in actie te komen. Wat begint als een stel eenvoudige uitdagingen in kungfu stijl verplaatst zich al snel naar de duistere en gevaarlijke onderwereld van de Triads. Om zijn leven en zijn eer te verdedigen heeft hij geen andere keus dan voor de laatste keer het gevecht aan te gaan.

 

 

  

BRUCE LEE, THE MAN AND THE LEGEND

http://www.imdb.com/title/tt0198652/

Release 1973 (Documentaire) Verkrijgbaar via: Amazon

Bruce Lee, The man and the legend

Documentaire over Bruce Lee. De man waardoor de westerse wereld in de jaren 70 in contact kwam met 'aziatische martial arts' door zijn beroemde films;'Fist of Fury, 'Enter the dragon' en 'Game of death'.

Bruce Lee was de beroemde leerling van (Y)Ip Man. Echter Wong Shun Leung was verantwoordelijk gesteld door (Y)Ip Man voor zijn Ving Tsun opleiding.  In deze film, zie je Wong Shun Leung die e.e.a. toelicht.

 
 
 Geen trailer beschikbaar 
 
 
FaceBook  Twitter