fbpx

Facebook

Twitter

Taal/Language

agnes 264x300Bij mij is het 20 jaar geleden begonnen. Ik was op zoek naar een effectieve vechtsport waar je niet voortdurend op de grond belande. In september 1994 begon ik te trainen in Groningen bij Gustavo Nunez Sosa. Het is niet zo dat ik al die jaren door ben blijven trainen. Twee keer ben ik er zo’n 10 jaar mee gestopt. Maar het trok me steeds weer. Het is een prachtige effectieve jezelf uitdagende sport.

Nu ben ik 50+ en vind ik de sport nog steeds super om te doen. Het is echt veel leuker dan sporten aan de apparaten bij de fitness. Je leert tegelijk te verdedigen en aan te vallen. Hoe beter je de techniek beheerst, hoe beter je bent. Dit is een uitdaging. De trainingen bij Dave van der Poel zijn fanatiek binnen een respectvolle en vriendelijke sfeer. Aan alles is te merken dat het ook leuk is om te doen.

Daarbij krijg je er met Ving Tsun een soort van familie bij. Zeker twee keer per jaar is er de mogelijkheid om een seminar te volgen. Dan train je onder leiding van Philipp Bayer samen met andere Ving Tsun scholen in Nederland. En zo leer je de familie aardig kennen. En hoe mooi is dat te mogen trainen samen met de besten van de wereld! We kennen elkaar, respecteren elkaar en er is altijd oog voor ieders niveau en vorderingen. Ik kan hele bladzijden typen over hoe prachtig ik het allemaal vind, maar beter kun je zelf eens een proefles volgen en ervaren hoe het is om een Ving Tsun-er te zijn.

Agnes le Clercq

 

FaceBook  Twitter